Administrar

IV Cicle de Conferències de Cultura Popular i Tradicional a Llucmajor

airesdespla | 23 Gener, 2009 10:00

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Organització: Associació Cultural Aires des Pla Llucmajorer.

Col·laboració: UIB i Ajuntament de Llucmajor.

Dates i horari: els dies 1, 8 i 15 d’abril de 2011, a les 19.30 hores.

Lloc: a la sala d'actes del Claustre de Sant Bonaventura, carrer Fra Juan Garau, 2 de Llucmajor

Durada: 10 hores

Crèdits de lliure configuració: 1

INTRODUCCIÓ
El cicle de conferències té un caràcter eminentment divulgatiu i s'adreça tant a estudiants universitaris com a totes aquelles persones que tenen un interès especial per la cultura popular i tradicional de les nostres Illes.

OBJECTIUS
L'objectiu principal del cicle de conferències és donar una visió global de diferents aspectes de la nostra cultura popular i tradicional i despertar la seva curiositat envers els aspectes moltes vegades desconeguts.

METODOLOGIA
Aquest cicle de conferències es desenvoluparà al voltant de tres conferències a càrrec d'especialistes en la matèria i un treball de reflexió de 2 pàgines sobre alguns dels continguts desenvolupats. Les conferències s'acompanyaran amb un col·loqui en què les persones que hi assisteixin puguin intervenir.

El treball de reflexió s’ha d’enviar abans de dia 29 d’abril de 2011 a <airesdespla@terra.es>.  Totes les reflexions obtingudes es publicaran en blog de l’Associació Cultural amb el nom i llinatges de l’autor. En el cas que no vulgueu que es publiqui, ens ho heu d’indicar en el missatge en què ens ho envieu.

PROGRAMA

  • Divendres, 1 d’abril, a les 19.30 hores: Els refranys i la salut, a càrrec d’Antoni Llull Martí, lingüista, especialitzat en en onomàstica i paremiologia
  •  Divendres, 8 d’abril, a les 19.30 hores: Etnologia i oficis tradicionals de la Serra de Tramuntana: Carboners, calciners, cases de neu, a càrrec de Gaspar Valero i Martí, historiador.
  •  Divendres, 15 d’abril, a les 19.30 hores: La divertida història dels escuts dels pobles de Mallorca, a càrrec de Pere Morey i Servera, escriptor.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS